Kickis veckoinfo v.4

Spara favorit 23 jan januari 2017

Möte med Anders F
Förra veckan träffade jag nya rektor Anders Fällström. Vi planerade hans introduktion utifrån ett förslag till kommunikationsplan som jag tagit fram tillsammans med Eva och Johan. Han tyckte förslaget var jättebra och ser fram emot ett samarbete med vår avdelning! Intorduktionen består av olika typer av möten med intressenter (medarbetare, studenter, beslutsfattare, näringsliv etc) och sträcker sig över hela året. Det blir bl a öppna möten på båda campus (6-7 april, inbjudan går ute lite längre fram), avdelningsturné under hela året, Mittforum, Chefsforum, personliga möten och en hel del annat.

Studieresa till London
På söndag åker jag tillsammans med kommunikationshchefer på övriga lärosäten samt kommunikationschefen på VR samt generalsekreteraren för Vetenskap och Allmänhet, till London för att göra fyra studiebesök. Vi har tema forskningskommunikation och har valt London eftersom England är väldigt duktiga på detta. Vi kommer att besöka Science Media Centre, Wellcome Trust (en forskningsfinansiär), POST (lobbyingorganisation) och British Science Association (motsvarigheten till V&A). Vi har dessutom vårt ordinarie möte som vi har en gång per termin och vi kommer då bl a diskutera en nationell strategi för forskningskommunikation. Det ska bli väldigt lärorikt och jag lovar att ta mycket anteckningar och dela med mig när jag kommer hem. Jag blir borta sön-tors nästa vecka.

Praktikantuppgifter
Kom ihåg att lägga in förslag på praktikuppgifter i dokumentet i mappen Kommunikation/Avdelningen/Praktikanter. Om alla lägger in minst ett förslag har praktikanterna större möjlighet att få en bredd av arbetsuppgifter.

Universitetskommunikation
Bengt har följt upp statistik för medarbetarportalen och hur utvecklingen ser ut från lanseringen fram till nu samt jämfört med de tidigare medarbetarsidorna för samma period ett år bakåt. Antalet som läser medarbetarinfo-nyheter är detsamma som tidigare. Men skillnaden är att i medarbetarportalen kan du läsa både rubrik och ingress utan att klicka på nyheten (tidigare enbart rubrik), vilket kanske tyder på att många nöjer sig med ingressen. Det är därför extra viktigt att den formuleras på ett så informativt sätt som möjligt!

I urval ser siffrorna ut så här (med siffror för gamla medarbetarsidorna inom parentes):

• 67.590 besök (22.620)
  • 253.886 sidvisningar (34.393)
  • 9.554 unika besökare (5.532)
  • En vanlig arbetsdag görs ca 250 sökningar

Mest populära ingångar:

•  Sök, 8.500 sidvisningar
  • Anställd, 7.900 sidvisningar
  • Gemensamt, 6.028 sidvisningar
  • Lärare, 5.200 sidvisningar
  • Forskare, 2.300 sidvisningar

Mest populära vanliga sidor (ej nyheter):

• Atlas, 1.510 sidvisningar
  •  Blanketter och mallar, 1.200 sidvisningar
  •  It-tjänster, 1.063 sidvisningar
  •  Lokalbokning, 960 sidvisningar
  •  Egenrapportering, 900 sidvisningar

Forskningskommunikation
På tisdag håller Kicki och ett antal av forskningskommunikatörerna en workshop tillsammans med de forskare som anmält intresse att delta i Almedalen i sommar. I nuläget är det 12 forskare som anmält intresse. Under workshopen kommer Kajsa Falasca, MKV, som erfaren Almedalsbesökare och deltagare i många seminarier, berätta hur man bäst lägger upp ett seminarium och annat viktigt att tänka på.

Denna vecka säger lycka till till Sandra som går på föräldraledighet!

Jag är på plats i Sundsvall hela veckan, en hel del möten, bl a styrgruppsmöte för att sätta igång steg 2 i Medarbetarportalen. Nästa vecka är jag som sagt borta mån-tors, Marlene är kommunikationschef dessa dagar, men jag kommer läsa av mail så gott jag kan.

Ha en underbar vecka!

Denna nyhet är riktad till: KOM

Skapad av Kicki Strandh