Veckoinfo v. 47

Spara favorit 28 nov november 2016

Premiär för veckoinformation i vår nya medarbetarportal!

Varmt välkommen till Mittuniversitetets medarbetarportal!

Fantastiskt att vi nu har ett mycket mer effektivt sätt att nå våra medarbetare. Ett stort tack till alla inblandade med Bengt, Eva och Karin i spetsen.

Kom ihåg att använda nyheter här på medarbetarportalen istället för att skicka epost om du vill nå alla medarbetare med information.

Universitetskommunikation
Det femte Miun 2025-seminariet går av stapeln den 2 december och handlar om forskningsmiljöers möjlighetsvillkor. Efter två inledande föreläsningar kommer jag att ingå i en panel som ska diskutera utifrån perspektivet ”vi som arbetar med forskning” på olika sätt. Sista anmälningsdag för att delta i någon av bildkonferenssalarna är på måndag, 28 nov (blir även livesändning via miun.se/live). Mer info och anmälan på miun.se/miun2025.

Status på medarbetarportalen – rapport från Bengt:
På måndag lanserar vi medarbetarportalen.  Vi har en del mindre saker kvar som några designfixar men annars känner vi oss redo för måndagen. Medarbetarportalen kommer från och med måndag att ställas in som startsida för samtliga anställda. De kommer att ha möjlighet att sedan ändra startsidan till något annat. På måndag morgon kommer vi att rensa bort de gamla medarbetarsidorna. Kolla gärna över att de sidor du ansvarar för är rätt överförda innan dess. När vi stänger av de gamla medarbetarsidorna kommer vi att flytta över kortadresserna till medarbetarportalen som t.ex. https://www.miun.se/officemallar. Det kan ta en stund så räkna med att alla kortadresser inte kommer att fungera på måndag. Vi kommer troligtvis att missa någon kortadress så upptäcker du på tisdag att din kortadress inte fungerar så kan du skicka en rad till Bengt Nilsson. Detta gäller bara kortadresser som börjar med miun.se. Kortadresser som börjar med medarbetarportalen.miun.se fungerar som vanligt.

På onsdag kl 14:30 firar vi på KOM medarbetarportalens lansering med tårta tillsammans med styr- och projektgruppen. Välkommen!

Forskningskommunikation
Nu finns en expertlista under Press-sidorna på miun.se, som Anders och Johan arbetat fram, där Mittuniversitetets experter inom olika ämnesområden och teman finns samlade. Sidan kommer att marknadsföras såväl externt via Johans kanaler som internt på medarbetarportalen. Tanken är att den ska byggas på allt eftersom med flera forskare som kan tänka sig att medverka i media som experter inom sina områden.

Studentkommunikation
På onsdag den 30 nov är det öppet hus i Östersund. I Sundsvall är det den 14 dec.

Idag säger vi ett stort grattis till Lena som fyller 40! Hipp hipp hurra!

Jag är i Östersund idag mån, i Sthlm den 1 dec - annars på plats i Sundsvall.

Ha nu en fin vecka!

Denna nyhet är riktad till: KOM