En extra resurs ska tillsättas för att hålla i trådarna när det gäller pedagogik och teknik i lärosalar

Spara favorit 21 dec december 2017

En extra resurs ska tillsättas för samordning kring vissa frågor gällande pedagogik och teknik i lärosalarna. Det meddelar Håkan Stenström, Förvaltningschef.

Efter en tid med diverse teknikstrul kring framför allt Blended Learning i Q-huset i Östersund har det nu beslutats att en processledare ska utses för att hålla i trådarna. Lösningen är både kort- och långsiktig, menar Håkan Stenström.

– Det är kortsiktigt för att det ska fungera här och nu, men samtidigt långsiktigt för det måste utredas och föreslås en organisation som stödjer lärandet på ett fungerande sätt.

Tekniken som används när distansstudenter kopplar upp sig till föreläsningssalar är avancerad och det finns många sätt det kan gå fel på. Det kan vara tekniken det är fel på när det strular, men det kan också handla om support, handhavande, scheman eller lärare.

– Det finns många felkällor och vi har inte samordnat oss för den här problematiken, säger Håkan Stenström.

Det ska man alltså göra nu. Tanken är att den nya resursen ska vara i tjänst strax efter årsskiftet. Om det ska nyanställas eller rekryteras internt är ännu inte bestämt.  

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu