Information till dig som är lärare om nya Ladok, registreringsperiod för studenterna

Spara favorit 4 okt oktober 2018

Den 6-18 november (vecka 45 och 46) kommer nya Ladok att införas (driftsättas), under den perioden kommer Ladok att vara helt oåtkomligt för personal och studenter. De kurstillfällen som har kursstart i perioden 6-18 november eller i anslutning till den perioden, kommer öppna för registrering tidigare än vanligt. Detta för att studenterna ska ha möjlighet att registrera sig innan systemet stängs.

Det här gäller kurstillfällen som startar under i perioden vecka 45-47 (6-18 november).

Kurstillfällen som startar;

v.45                    öppnar för registrering måndag 22 oktober

v.46 och v.47   öppnar för registrering måndag 29 oktober

Det här får konsekvenser vad gäller tillgänglighet till kursrum i Moodle. Studenterna får i och med registreringen tillgång till Moodle och det behöver då finnas ett kursrum upplagt. Det är därför viktigt att du har beställt ditt kursrum innan de kan registrera sig. Tänk på följande:

• Innehållet i kursrummet behöver inte vara färdigställt innan kursstart.
  • Du som lärare måste själv ansvara för att eventuellt dölja information från tidigare terminer som ännu inte uppdaterats.
  • Dölj INTE HELA kursrummet. Då kommer studenterna att tro att registreringen inte genomförts.

Du som behöver ett kursrum i moodle, tänk på att beställa inför ovanstående datum.

/Ladok-enheten samt UNT

Denna nyhet är riktad till: Lärare, BIB UNT, STUA, HUV kansliet, NMT kansliet