Plagiatverktyget Urkund får ny design

Spara favorit 22 aug augusti 2019

Urkund, systemet för att upptäcka och förebygga plagiat, ändrar utseende på sina rapporter från och med den 2 september. Den nya designen bygger på användarnas önskemål om att göra Urkund enklare att arbeta med.

Urkund, det verktyg som du kan använda för att upptäcka plagiat, har bytt utseende för att effektivisera tiden för användaren. Till exempel har man samlat sammanfattningen av rapporten i en översikt som visuellt hjälper till att identifiera vilka träffar som skulle behöva en närmare granskning. Från och med den 2 september kommer den nya designen att vara standard.

Behöver du mer material som förklarar det nya gränssnitt kan du gå in på Urkunds snabbguide eller titta på en video som går igenom hela rapporten steg-för-steg här.

Läs hela Urkunds meddelande till sina användare.Lyssna

Ny sida om disciplinärenden

Om du tror att en student har gjort något otillåtet ska du anmäla detta till rektor via e-post till registrator@miun.se.
Läs mer om det på sidan om disciplinärenden.

Det finns också en motsvarande sida som vänder sig till studenter, den hittar du här