Hantera dina fakturor inför bokslut och semester!

Spara favorit 13 jun juni 2019

Mittuniversitetet får då en rättvisande bokföring samt slipper onödiga kostnader för dröjsmålsränta och påminnelser.

Hantera dina fakturor så snart du kan, särskilt viktigt nu inför delårsbokslutet (deadline 28 juni 2019). Fakturahanteringssystemet UBW EFH når du enkelt via ingången Verktyg i medarbetarportalens toppmeny, verktyget heter Fakturor (direktadress: https://ubw.miun.se). Om du inte har möjlighet att åtgärda dina fakturor själv så kan du utse en ersättare. Kontakta e-faktura@miun.se.

Betalningsrutiner i sommar

Under vecka 28–29 och 31–32 (8 – 19 juli och 29 juli – 9 aug) kommer EKO att skicka betalningar av fakturor två gånger i veckan, tisdagar och torsdagar kl 13. Under vecka 30 (22 – 26 juli) skickas inga betalningar.

Åtkomst via VPN

Om du befinner dig utanför Mittuniversitetets brandvägg och vill åtgärda dina fakturor kan du göra det genom att ansluta dig via VPN (Virtual Private Network). Så länge du har internetanslutning ger VPN dig möjlighet att ansluta till Mittuniversitetets nätverk när du befinner dig utanför universitetet. Det gör att du kommer åt många av våra system som vanligtvis inte går att komma åt utifrån, till exempel UBW.

Inköp

Vid inköp av varor och tjänster ska du i första hand be om faktura från leverantören. Tänk på att uppge rätt referens vid beställning, dvs, institutionens/avdelningens/motsvarande organisationsenhetsnummer (4–5 siffror, t.ex. 9320) samt namn på beställare.

Om nätbetalning inte kan undvikas rekommenderar EKO dig att ansöka om ett privatbaserat betalkort, Eurocard Corporate Gold med personligt betalningsansvar, mer information om detta kort.
Med ett sådant betalkort kan du betala dina kostnader direkt och sedan göra en utläggsräkning och få tillbaka pengarna via lönen.

Mer information

Fakturainformation att skicka till leverantörer vid beställning samt lathundar/filmer på hur du åtgärdar en faktura.

Information för leverantörer finns på följande externa webbsida: www.miun.se/fakturainformation. Använd denna kortadress i din kontakt med leverantörer.