Genusmaraton 2019

Spara favorit 12 mar mars 2019

Välkommen till Forum för Genusvetenskaps 6:e genusmaraton med fokus på framtiden!

Den 21 mars går Forum för Genusvetenskaps 6:e genusmaraton av stapeln, och i år har vi fokus på framtiden! Vid Genusmaraton 2019 vill Forum för genusvetenskap visa hur demokratiska samhällen kan föras framåt och utvecklas, framförallt genom att synliggöra all den genusforskning som bedrivs vid Mittuniversitetet.

Det blir en sprängfylld dag där forskare och doktorander från Mittuniversitetet berättar om sin genusforskning under 15 minuter var under fyra olika teman:
• Jämställdhet
• Genus i relation till andra maktordningar
• Våld
• Arbete

Till dagen har vi också bjudit in en gäst, Mia Liinasson från Göteborgs universitet som kommer för att berätta om sin forskning om globaliseringens betydelse för rättighetskamper på olika platser i världen. Forum for gender studies Award kommer även att delas ut.

Tid: 21 mars kl. 08.30 - 17.00
Plats: F214, Campus Östersund. Sänds även live via Mittuniversitetets hemsida

Program och länk till livesändning