Sundsvalls studenters kårhus AB i konkurs

Spara favorit 25 jan januari 2019

Bolagsstyrelsen har idag, den 25 januari, lämnat in en ansökan om att försätta bolaget i konkurs. Restaurangen i Grönborg och nattklubbsverksamheten kommer dock att drivas vidare av nuvarande VD på uppdrag av konkursförvaltaren.

Detta innebär att Studentkåren i Sundsvall och den avgående styrelsen för Sundsvalls studenters kårhus AB, SSK AB, kommer att kunna genomföra vårterminens introduktionsperiod och de planerade aktiviteter som har utlovats.

- Vi är mycket ledsna över att behöva fatta det här beslutet. Men kommer givetvis att fortsätta arbeta för att säkerställa att det finns möjligheter för studenterna att fortsatt ha en god studiesocial verksamhet, kommenterar Caroline Wendle, vice kårordförande.

När konkursförvaltaren har genomfört sitt arbete så kommer Studentkåren att starta en dialog med en ny ägare av restaurangen.

För bakgrund och ytterligare information se studentkårens hemsida