Snabbtänkt - 100 forskare ger 80 analyser 10 dagar efter valet

Spara favorit 20 sep september 2018

I dag 20 september släpps valanalysen Snabbtänkt av DEMICOM, där 100 ledande forskare ger aktuella reflektioner kring valet 2018 i en gemensam rapport. Det är första gången någonsin som detta görs i Sverige.

Snabbtänkt ger den akademiska forskningen en plattform för att snabbt och sakligt, analysera valrörelsen och ge forskarna mer plats i den allmänna debatten. Därför samlas nu ett stort antal ledande forskare i detta unika projekt. Varje forskare har skrivit en sida med fokus på partier, politiska frågor, valkampanjen, nyhetsmedier, väljare, sociala medier, visuell kommunikation, populär kommunikation eller andra aktuella frågor som varit aktuella under valrörelsen 2018.

Samtidigt som rapporten släpps arrangerar Snabbtänkt ett seminarium på Kungl. Myntkabinettet i Stockholm, kl. 10.00-12.00, där valrörelsen och valresultatet diskuteras. Seminariet sänds live i SVT Forum men kommer också att finnas tillgängligt för streaming i efterhand. Forskningscentret DEMICOM leder samarbetet och de forskare som driver Snabbtänkt är: Lars Nord, Marie Grusell, Niklas Bolin och Kajsa Falasca.  

DEMICOMS forskare har också publicerat en debattartikel i Dagen Nyheter.

Läs mer och ta del av rapporten på snabbtankt.se

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu