Nya riktlinjer för studieanpassning mot idrottande studenter

Spara favorit 10 sep september 2018

Till hösten är drygt 70 elitidrottsstudenter antagna till Mittuniversitetet som nu också är ett Riksidrottsuniversitet. Dessa studenter erbjuds möjlighet till så kallade dubbla karriärer, att kombinera elitidrott och studier.

Nya riktlinjer för studieanpassning för denna kategori studenter är framtagna utifrån nationella riktlinjer från Riksidrottsförbundet och ligger nu ute på förslag hos berörda utbildningsprogram/avdelningar att använda och utvärdera under hösten.

– Mittuniversitetet har länge haft en stark koppling till idrott. I och med att vi blivit Riksidrottsuniversitet kommer idrottare inom flera idrotter att ha möjlighet till dubbla karriärer här vid Mittuniversitetet, säger Agnes Wredenberg koordinator för idrottsrelaterade verksamheter.

I dagsläget är de idrotter som är representerade på Mittuniversitetet längdskidåkning, skidskytte, alpint, rullskidor, armsport, innebandy och simning.