Utskriftssystemet – problem på väg att rättas till

Spara favorit 4 jun juni 2018

Vid problem med pdf-utskrifter använd det nya programmet Sumatra PDF som snart finns tillgängligt. Samhall sköter nu tillsynen av skrivarna vad gäller förbrukningsartiklar.

Eftersom Adobe-mjukvaror har problem att skriva ut vissa typer av PDF-filer så kommer IT-avdelningen att se till att det inom kort finns ett nytt program, Sumatra PDF, installerat på samtliga Windows-maskiner. Om du upplever felaktiga utskrifter av PDF-filer så rekommenderas du att istället använda PDF-läsaren Sumatra. En mer permanent lösning på problemet håller på att tas fram.

För närvarande så uppstår det ett fel när man ändrar från dubbelsidigt eller svart-vit till enkelsidigt eller färg. Den upplevda trögheten i utskriftssystemet beror på detta. Vår leverantör av eduPrint (Ricoh) jobbar för närvarande med att avhjälpa problemet.

Samhall har nu börjat sin rondering av våra skrivare när det gäller att fylla på förbrukningsartiklar (papper, toner, klammer) på båda våra Campus.

Under vecka 24 påbörjas avvecklingen av de gamla utskriftssystemen för både personal och studenter. Det väntas vara slutfört innan höstterminen startar.

 

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu