SVT sänder Mittuniversitetets seminarier

Spara favorit 27 jun juni 2018
Snart kan du ta del av två intressanta seminarier på det sätt du vill - via TV, dator, surfplatta eller mobil.

Det står nu klart att Sveriges Television sänder två av Mittuniversitetets seminarier under Almedalsveckan.

Mittuniversitetets arrangemang i Almedalen genomförs onsdag 4 juli och består av sex seminarier med varierat innehåll, men med tydlig koppling till aktuell forskning och angelägna samhällsfrågor.

Seminariet ”När algoritmer styr debatten – hur påverkas valet 2018 och vår demokrati av förenklade budskap?” kommer att sändas av SVT Forum.

I seminariet medverkar Kajsa Falasca, lektor politisk kommunikation på Mittuniversitetet, Hampus Knutsson, kommunikationschef för Moderaterna, Helena Salomonson, kommunikationschef för Socialdemokraterna, Olle Zachrison, chef/ansvarig utgivare på Ekot, Sveriges Radio och Ulf Dernevik, politiskt sakkunnig på Kulturdepartementet.

SVT sänder också seminariet ”Striden kring strecket – vad innebär fyraprocentsspärren för partierna, egentligen?”, som leds av Mittuniversitetets statsvetare Niklas Bolin och Sofie Blombäck.

I detta seminarium medverkar Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt Initiativ, Miljöpartiets partisekreterare Amanda Lindh, Per Nilsson, opinions- och strategichef för Moderaterna och Kristdemokraternas valledare Peter Kullgren.

Seminarierna genomförs på Campus Gotland, lokal B51, med start 10.00 respektive 11.00, onsdag 4 juli. Det är ännu inte klart om SVT direktsänder eller om seminarierna bandas för att sändas i efterhand.

Mittuniversitetet arrangerar också Skolledardagen i samverkan med övriga lärosäten som har rektorsprogrammet. Arrangemanget genomförs tisdag 3 juli.