Nya utskriftssystemet snart i drift

Spara favorit 9 apr april 2018

De nya skrivarna levereras till Campus Sundsvall vecka 15 och Campus Östersund vecka 16, och förväntas vara i full drift på båda orter den 23 april.

Så snart de nya skrivarna finns på plats så kommer du kunna börja skriva ut. Fram till den 23 april behöver du göra ett aktivt val vid varje utskriftstillfälle eller sätta den nya kön – eduPrint-MIUN – som standardskrivare om du vill att den ska vara förvald. Efter den 23 april kommer den nya skrivarkön att vara automatiskt inställd som standardskrivare.

PC med Windows: Start -> Enheter och skrivare:

Mac med macOS: Apple-ikonen -> Systeminställningar -> Skrivare och skannrar:

Vid varje skrivare kommer det att finnas instruktioner anslagna samt information om support.
Denna information finns även på sidan om utskrift och kopiering här i medarbetarportalen.

Det nya utskriftssystemet är en så kallad “FollowMe printing”-lösning. Det innebär att istället för att skriva ut direkt till en förvald skrivare, så lagras utskriften i en central utskriftskö tills du själv går till den skrivare där du vill hämta utskriften och loggar in med ditt Miun-kort eller med ditt personalkonto. Första gången du använder ditt Miun-kort för att logga in till en skrivare så behöver du koppla det till utskriftssystemet genom att lägga kortet på kortläsaren och ange ditt vanliga användarnamn och lösenord. Därefter känner systemet igen dig och du behöver bara lägga kortet på läsaren så blir du automatiskt inloggad.
Information om hur du kopplar ihop ditt Miun-kort med utskriftslösningen.

I Mittuniversitetets avtal med Ricoh ingår regelbunden tillsyn och service av skrivarna, inklusive påfyllnad av papper, toner och övriga förbrukningsartiklar. Ricoh har anlitat Samhall som underleverantör av detta.

Vid införandet kommer det att vara en kortare överlappningsperiod som innebär att en stor andel av nuvarande skrivare står kvar som back-up fram till terminens slut. Detta för att säkerställa att det nya utskriftssystemet fungerar som tänkt och för att ge de studenter som har kvarstående saldo i föregående system chansen att nyttja detta terminen ut.

Liksom tidigare gäller att du vänder dig till vaktmästeriets tryckeri när du vill beställa tryck av större upplagor, specialtryck och liknande.