Nya Ladok firades med tårta och bubbel

Spara favorit 27 nov november 2018

Projektet konstaterar att driftsättningen som helhet gått bra, även om det krävts en hel del support inledningsvis. Detta firades igår, 26 nov, med tårta och bubbel på båda campus för alla som varit involverade.

För tio år sedan påbörjades sonderingarna för den Ladokgeneration som har produktionssatts den senaste veckan – det webbaserade Ladok-systemet kommer att fortsätta utvecklas och förbättras även framöver, även när det nu är i drift.

Ladok har varit vår studiedokumentationsdatabas i 38 år, eller åtminstone 28 om man ser till namnet;

• 1980 infördes STUDOK
  • 1990 Ladok Classic
  • 2001 Ladok Nouveau
  • 2018 (Nya) Ladok

Mittuniversitetet hade 329 000 studenter registrerade i Ladok när vi förra veckan gick i produktion som lärosäte nummer 34 i det så kallade stor-Ladok, samma dag gick nr 35 in och denna vecka införlivas de sista två lärosätena.

Ladok rymmer nu totalt:

• 4 miljoner registrerade personer
  • 500 000 aktiva studenter per år
  • 2 miljoner registreringar per år
  • 4 miljoner resultat läggs in per år
  • 80 000 examina registreras per år

Att få allt detta på plats har krävt åtskilliga människors arbete i projektet, däribland alla de som deltog vid firandet den 26 november.