Professor skänker böcker till Kvalitetsteknik

Spara favorit 26 okt oktober 2018

Under sitt arbetsliv byggde forskaren och professorn Karolyn Snyder upp ett omfattande bibliotek av böcker kring hållbar kvalitetsutveckling och ledarskap för hållbara skolor. Nu har en del av boksamlingen landat på Campus i Östersund.

I måndags var Karolyn Snyder på plats för att medverka vid invigningen av hennes ”avdelning”. I Östersund står 300-400 böcker som till mestadels handlar om kvalitetsutveckling, systemteori och organisationsförändring.

–      Jag hoppas att de här böckerna ska stimulera lärande och forskning och sprida idéerna kring kvalitetsteknik och management, säger Karolyn Snyder.

Karolyn Snyder, som kommer från Tampa, Florida USA, är Vd för International School Connection, Inc (ISC) och pensionerad professor från University of South Florida. 1996 var hon under sex månader gästprofessor inom skola och utbildning på Mitthögskolan i Härnösand, när hon gick in pension 2003 valde hon att donera det stora bibliotek som hon och framlidne maken Robert H Anderson byggt upp till Campus Härnösand. I dag finns större delen av samlingen på omkring 10 000 böcker i Sundsvall. Den del av boksamlingen som finns i Östersund har Karolyn Snyder valt att skänka till ämnet kvalitetsteknik. Kvalitetsteknik, som tillhör KMT, arrangerade invigningen tillsammmans med universitetsbiblioteket. Böckerna finns tillgängliga för utlåning.