STINT-stipendium till Marcia Håkansson Lindqvist

Spara favorit 23 jan januari 2018

Marcia Håkansson Lindqvist, UTV, får stipendiet inom ramen för Teaching Sabbatical-programmet och erbjuds en plats vid Nanyang Technological University i Singapore under höstterminen 2018.

– Det ska framför allt bli intressant att se hur de arbetar med online och distansutbildning, berättar Marcia Håkansson Lindqvist som inte hunnit planera så mycket ännu.

Hon åker någon gång i augusti eller september och planerar vara hemma i december. I februari blir det en informationsträff i Stockholm.

Känns det spännande?
– Ja det känns väldigt spännande att åka iväg men det ska bli lika spännande att komma tillbaka med nya idéer att pröva i verksamheten.

STINT (Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning) ger stipendiet  Teaching Sabbatical till forskare och lärare. Syftet är att utveckla såväl individer som institutioner. Genom att ge forskare och lärare som brinner för undervisningsfrågor internationella erfarenheter med utgångspunkt i lärarrollen, snarare än i forskarrollen, vill STINT bidra till att högre utbildning förnyas och nya nätverk skapas. Stor vikt läggs på mervärdet av utlandsvistelsen, varför STINT uppmuntrar kandidater att söka nya internationella erfarenheter.

Mer om STINTs program Teaching Sabbatical och anmälan/urval