Universitetsadjunkt i ämnet Grafisk design

Spara favorit

Mittuniversitetet, Institutionen för design

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier

På Institutionen för design finns Mittuniversitetets alla konstnärliga ämnen samlade. För närvarande finns det tre utbildningsprogram kopplade till avdelningen – Grafisk design, Industridesign och Möbel- och byggnadshantverk. Institutionen ger också fristående kurser inom ämnet fotografi.

Arbetsuppgifter:
I anställningen ingår i att ge föreläsningar inom ämnet grafisk design samt handledning inom:

• förpackningskommunikation
  • designprojekt inom grafisk design och förpackningsformgivning
  • praktikrapporttexter inom grafisk design
  • datorlabbmiljö med relevanta programvaror inom redigering, illustration, bildbehandling och webbdesign

Behörighet och bedömningsgrund alt kvalifikationer:
För anställningen krävs avlagd examen på minst kandidatnivå inom Grafisk design, meriterande är dokumenterad yrkeserfarenhet inom designområdet. Meriterande är också undervisning på högskola och/eller på universitet inom ämnet grafisk design samt erfarenhet av projekt inom UX-design. Den sökande ska ha en god administrativ förmåga och vara förtrogen med branschen inom grafisk design.

Slutligen krävs högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande dokumenterad pedagogisk erfarenhet samt god social kompetens.

Handläggning: Beredning av anställningen i enlighet med den anställningsordning som gäller för Mittuniversitetet.

Anställning och tillträde: Anställningen är på 50% från 2019-03-01–2019-05-30. Tillträde den 1 mars 2019.

Anställningsort: Sundsvall

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Information: Närmare upplysningar lämnas av prefekt Kristina Brink, 070-521 13 36, kristina.brink@miun.se. Se även institutionens hemsida www.miun.se/DES

Till ansökan bifogas:

• Personligt brev
  • Styrkt meritförteckning av examina, yrkesmässig verksamhet och dokumentation av pedagogisk erfarenhet
  • Portfolio

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2019-02-20.

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten. Inför rekryteringsarbetet har Mittuniversitetet tagit ställning till konsultstöd, rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

• Anställnings­form
    Visstidsanställning 3-6 månader