Friskvårdsnätverk Östersund

Spara favorit 5 sep september 2019

Se våra aktiviteter i Östersund

Aktuella aktiviteter

Hej alla yogaintresserade. Vi fortsätter med personalyoga även denna termin. Denna termin utövar vi en lugn yoga med fokus på andning och hjärtats rymd, perfekt som stresshantering.

De lokaler på MIUN vi tidigare använt är denna termin inte tillgängliga, så vi får tillgång till Vuxenskolans lokal på Litsvägen 31 (bakom Sibylla), enstaka gånger  ev. istället i lokalen på Litsv 22 (gröna huset mitt emot). Yogan växlar mellan att vara på tisdagar och torsdagar - alltid klockan 12-13. 

Dessa datum finns inplanerade: 
Torsdag 5/9
Tisdag 10/9
Tors 19/9
Tisd 24/9
Tisd 1/10
Tisd 8/10
Tors 17/10
Tors 24/10
Tisd 5/11
Tisd 12/11
Tors 21/11
Tisd 26/11

Kostnaden går bra att dra av på din friskvårdspeng. Det kostar 1000 kr för 12 ggr, eller 100 kr / gång. Du anmäler dig via mail till yogabykarinlinder@outlook.com

Varmt välkommen. 

Karin Linder


Innebandy

På tisdagar spelar vi innebandy i Exercishuset mellan kl.11.00-12.00. Ta med egen klubba. Duschmöjligheter för både damer och herrar finns i Exercishuset. Vill du vara med i vår innebandy e-postlista och få meddelande när innebandyn är inställd eller flyttad. Skicka en rad till Bengt.Nilsson@miun.se så lägger vi in dig i e-postlistan.  


Gåstavar

finns att låna i receptionen.
2 av dessa är BungyPump-stavar med 4 kilos motstånd, resterande 10 är vanliga teleskopsstavar så du kan ställa in dem utifrån din egen längd.

BungyPump-stavar är den unika träningsstaven med cirka 20 centimeters inbyggd fjädring med motstånd. Du får ut mycket mer av träningspasset än med vanliga gåstavar - starkare kropp, högre förbränning och bättre kondition. Stavarna kan användas vid promenader och löpning men passar dessutom helt perfekt att använda som ett styrketräningsredskap både inom- och utomhus. BungyPump är det nya multifunktionella sättet att träna både kondition och styrka på en och samma gång. BungyPump är det allsidiga och effektiva träningsredskapet som gör motionsrundan mycket roligare!

För dig som har problem men nacke och axlar kan det räcka med att använda teleskopstavarna för att få igång cirkulationen i överkroppen. Tänk också på att stavhöjden bör vara så att din armbåge är 90 grader i vinkel för att inte förvärra eventuella skador. Känner du dig osäker på hur du ska bruka stavarna kan du kontakta Eva Lena Winther på STUA för information.

Stavarna finns i receptionen i hus G och en lista finns för utlåning. Stavarna är märkta och ska återlämnas efter varje pass så fler kan nyttja dem.

Kontakt