Moodle

Spara favorit 29 dec december 2017
Studenter och lärare, Campus Östersund

Vid Mittuniversitetet används lärplattformen Moodle för kurser på campus och kurser på distans. I Moodle har du som lärare stora möjligheter att själv forma upplägget på dina kurser utifrån ditt eget pedagogiska synsätt.

Genom att samla information, kommunikation, undervisningsmaterial och examinationer på en lärplattform ges lärare och studenter ett gemensamt utrymme för interaktion. Det gör det även lättare för alla att få en överblick över den aktuella kursens upplägg, innehåll och resultat.

Moodle ger dig som lärare ett stort urval av aktiviteter och resurser som kan stödja dig i din undervisning. För att du ska kunna utnyttja dem på bästa sätt erbjuds olika workshops (se kalendarium), lathundar och lärobjekt ("Moodle-resurser för alla").

I moodlemanualen, som du finner i Moodle ("Moodle-resurser för alla"), kan du få hjälp med instruktioner för hur du laddar upp ett dokument eller en film, hur du med hjälp av exempelvis ord- och begreppslista aktiverar studenterna att söka och dela med sig av kunskap, hur du skapar ett diskussionsforum eller en inlämningsuppgift och mycket mera.

I ”Moodle-resurser för alla” finner du även lärobjekt som kan vara till stöd för dig när du ska planera din kurs i Moodle.

Moodle-resurser för alla

För att beställa ett kursrum i Moodle använder du vårt beställningsformulär. Tänk på att skicka in beställningen i god tid innan kursstart så att du har tid på dig att lägga upp den på ett bra sätt. Senast två veckor före kursstart bör du ha beställt din kurs.

Beställ ditt kursrum i Moodle här

På torsdagar kl 13-15 under terminstid erbjuder Forsknings- och utbildningsstöd handledning i Moodle varannan vecka i Sundsvall och varannan vecka i Östersund samt via Zoom. Du hittar mer detaljerad information om varje tillfälle i Kalendariet https://medarbetarportalen.miun.se/. Var vänlig och använd headset när du deltar. Om torsdagstiden inte passar dig, hör av dig till oss på adressen LRCkontakt@miun.se.

Varmt välkommen med dina frågor!

Nyheter

Den 25 augusti 2017 uppgraderades Moodle till version 3.1. Med uppgraderingen aktiverades flera nya verktyg i lärplattformen. Läs mer om nyheterna