Kickis veckoinfo v.48

Spara favorit 5 dec december 2016

Avdelningsövergripande
Vi har 3 personer som vill göra praktik hos oss från Info-PR, varav 1 i Östersund. Vi siktar på att kunna ta emot alla tre. Rebecka kommer att handleda Antonia som vill jobba med event, Krister kommer att handleda Eva som är intresserad av sociala medier och Marlene kommer att handleda en tjej som heter Hanna. Praktikplaner och annat kommer att skrivas under veckan så mer info kommer.

Kom ihåg att fylla i flexmallen för november samt att ansöka om ledighet i primula för julen om du inte redan gjort det

Almedalen: som bekant har samarbetet med regionernas företrädare lagts på is, men vi har beslutat att göra en egen satsning. Vi har fått en lokal den 5 juli på Campus. Vi kommer att samarbeta med Skolledardagen som drivs av rektorsprogrammet hos oss i samverkan med Skolverket och andra rektorsprogram. De har en egen lokal, men vi kommer samarbeta i projektet. Rektor finansierar med 250 000 vilket täcker alla operativa kostnader. Projektledning och kommunikationsstöd kommer vi att göra inom ramen för vårt ordinarie arbete. Anders, Johan, Rebecka och jag kommer att fördela arbetsuppgifter mellan oss, jag återkommer med mer info så snart vi har hunnit prata ihop oss.

Universitetskommunikation
Det har länge saknats en webbsida som beskriver Mittuniversitetets värdegrund för medarbetare. Du hittar nu en sådan sida i medarbetarportalen; https://medarbetarportalen.miun.se/universitetet/vardegrund/.

Lanseringen av medarbetarportalen har löpt på utan några stora incidenter. En del småfix är fortfarande på gång. Den 1 dec la Bengt upp en ny version av filmen med engelskt tal på Staff portal. Till veckan kommer exv två tillägg i det förenklade nyhetsverktyget, dels en ta bort-knapp, dels en funktion som lägger in namn på den som skapar nyheten så att avsändaren blir tydligare. Bengt och Eva har gjort en snabb uppföljning hur användningen av medarbetarportalen ser ut för de tre första dygnen och jämfört med tre dygn i oktober för tidigare medarbetarsidorna (siffra inom parentes). Här är de lätt avrundade siffrorna:

· 1750 (950) unika besökare som har gjort 6 600 (2 100) besök och ”tittat på” totalt 15 000 (3 400) sidor.
· 225 läsare av personaliserade nyheter
· 170 har sett filmen på svenska varav elva på engelska

Topplista för verktygen:
· e-post, 575
· egenrapportering, 150
· Retendo, 110
· Diariet, 70
· Schema, 65
· Moodle, 50

Forskningskommunikation
Forskningsmedverkan under öppet hus var uppskattat, se mer nedan

Studentkommunikation
Öppet hus i Östersund flöt på bra och vi är överlag nöjda med arrangemanget. Det var 680 besökare föranmälda men det är svårt att avgöra hur många som faktiskt dök upp. Strax innan öppning var ljushallen överfull av besökare och under första passet lyssnade ca 420 personer på någon av de föreläsningar som hölls. Passet ”Att vara student” lockade överlägset flest åhörare medan forskningsföreläsningarna var minst attraktiva. Nu laddar vi om batterierna för att kunna genomföra ett ännu bättre Öppet hus i Sundsvall den 14 december!

På onsdag kommer flera av medarbetarna på avdelningen att gå en kurs med Gullers om det coachande arbetssättet. På onsdag är det också avtackning för Anders Söderholm som jag kommer att medverka på. Jag kommer även att vara med på styrelsemötet på onsdag en kortis då rapporten ”Mittuniversitetets roll i regionen” ska presenteras. Återkommer med mer info om den rapporten framöver.

Jag kommer att börja skriva veckobreven på måndagmorgon istället för fredag em framöver. Blir kanske enklare att komma ihåg saker J
Ha en bra vecka!

Denna nyhet är riktad till: KOM