Jämställt föräldraskap - gynnar arbetstagare och arbetsgivare, konferens den 24 september 2019

Spara favorit 11 jun juni 2019
50vit

Den 24 september 2019 anordnas konferensen ”Jämställt föräldraskap – gynnar arbetstagare och arbetsgivare” i Malmö av Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd (MFoF), Länsstyrelserna och Malmö universitet.

Ett föräldravänligt arbetsliv är en av flera viktiga faktorer för en jämnare fördelning av såväl hemarbete, ansvar för barn som en mer jämställd ekonomi. Forskningen visar även att ett jämställt föräldraskap gynnar barnets hälsa och utveckling. Ett utvecklat arbete för ett jämställt föräldraskap på arbetsplatsen kan även vara avgörande vid rekrytering och framtida kompetensförsörjning och ger en möjlighet att vara en attraktiv arbetsgivare.

Målgrupp:

Konferensen riktar sig till dig som är arbetsgivare, HR- strateg, facklig representant eller motsvarande. Under dagen får du ta del av konkreta förslag, fakta och forskning för hur arbetet för att främja ett jämställt föräldraskap kan bedrivas.

Konferensen kommer även att webbsändas – du anmäler dig för deltagande på plats eller på webb via länken i bifogad inbjudan.

Välkommen!

Margareta Bolmgren

Utredare föräldraskapsstöd

08- 545 556 72