Utlysning av Hildemanstipendiet. Sista ansökningsdag den 15 juli 2019

Spara favorit 8 maj maj 2019
50vit

Fulbrightkommissionen utlyser härmed Hildeman stipendiet:

The Swedish Fulbright Commission is pleased to announce the host of the 2019-20 Hildeman Fellow: University of Washington - Seattle:

The Department of Scandinavian Studies at the University of Washington seeks a Hildeman Fellow to teach a graduate seminar and an undergraduate course in the field of critical race, and/or ethnic studies with a focus on Sweden, but also the Nordic region more broadly. Disciplinary background is open, but the successful candidate must show a record of expertise in humanistic approaches to research and teaching on one or a combination of the following areas: diversity, diaspora, indigeneity, critical race theory, sexuality and gender studies. The candidate must also have experience in using one or more of these approaches to teach canonical material in Swedish studies."

Sista ansökningsdag är 15 juli 2019.

Vi bifogar informationsblad om stipendieprogrammet som separat bilaga och skulle uppskatta hjälp med att distribuera informationen så att den når så många som möjligt.

Fulbrightkommissionen är en binationell organisation, finansierad med statliga medel från både Sverige och USA, som har huvuduppgifterna att förmedla stipendier till framstående svenska och amerikanska forskare och forskarstuderande, samt att erbjuda information om eftergymnasiala studier i USA.

Informationsblad och instruktioner finns också på vår hemsida: www.fulbright.se se vidare under Grants/Programs for Swedish citizens/Hildeman Fellowship.

Kontakta gärna Fulbrightkommissionen för ytterligare information.

Fulbrightkommissionen

Fulbright Commission