Utlysning SSF Sabbatsår för tillsvidareanställda lektorer och professorer

Spara favorit 12 feb februari 2019
50vit

Sök jubileumsutlysningen ”SSF Sabbatsår”
Stiftelsen för Strategisk Forskning (SSF) fyller 25 år i år. Det firar vi med jubileumsutlysningen ” SSF Sabbatsår” med 25 bidrag på upp till 3 miljoner kronor vardera under perioden 2020-2022.
Programmet ger forskare möjlighet att ta ett sabbatsår utomlands inom ett annat forskningsområde än där personen verkar idag.

- Syftet är att öka rörligheten i det svenska högskolesystemet och bidra till

att lösa betydande forskningsutmaningar genom tvärvetenskap. Lika viktigt är att återföra internationella perspektiv på forskning i Sverige, säger Lars Hultman, vd för SSF.

SSF:s bidrag täcker kostnaden för en vistelse under 6-18 månader till en organisation utomlands, som universitet, industri, sjukhus, stor forskningsinfrastruktur eller forskningsinstitut.
Utlysningen riktas mot tillsvidareanställda lektorer och professorer vid ett svenskt lärosäte. Ansökningarna kommer huvudsakligen att bedömas efter vetenskaplig kvalitet och förnyelse samt strategisk relevans för näringslivet och samhället.
Ansökan ska vara på engelska och skickas senast kl. 14.00 den 11 juni 2019.
En fullständig utlysningstext finns på SSF:s hemsida.
För mer information, vänligen kontakta:
Gergana Hamberg, gergana.hamberg@strategiska.se, +46 8 505 816 76
Joakim Amorim, joakim.amorim@strategiska.se, +46 8 505 816 65