Spara favorit 19 feb februari 2019
50vit

STIFTELSEN FAMILJEN FÖRST:

UTLYSNING AV STIPENDIEMEDEL 2019

Stiftelsen Familjen Först utlyser fortlöpande stipendiemedel för forskning om familjefrågor.

Under år 2019 prioriterar stiftelsen ansökningar inom följande två områden:

– genusfrågor i relation till barn och familj; kritisk belysning av genusteorier och genuspedagogik

– frågor om barns tidiga utveckling sett i ett familjeperspektiv, särskilt anknytning.

Stiftelsen vill med denna prioritering bidra till att belysa den i samtiden ständigt ställda frågan: ”Varför mår barn och unga så dåligt, när vi har det så bra?” Vi utmanar forskare och tänkare av olika slag att analysera de strukturella problem som det svenska samhället för närvarande har och att även komma med konstruktiva lösningsförslag.

FAMILJEN FÖRST Genom sitt arbete bidrar Familjen Först till undervisning, vetenskaplig forskning och informationsspridning kring familjen. Stiftelsen utlyser fortlöpande stipendiemedel för forskning om familjefrågor.

Länk till vår stipendieinformation: http://www.familjenforst.nu/stipendier/

Allt gott,

Ola Nilsson