Inbjudan till panelsamtal om EU:s pelare för sociala rättigheter den 16 november 2018

Spara favorit 8 nov november 2018
50vit

Ett år efter det sociala toppmötet i Göteborg: hur går arbetet med EU:s pelare för sociala rättigheter?

16-11-2018
 .
Maria João Rodrigues
Maria João Rodrigues
 

”Det är dags att vi gör de goda intentionerna som vi uttalade vid Göteborgs-toppmötet till lag”, sade EU-kommissionens ordförande Jean Claude Juncker under sitt tal om Tillståndet i unionen i Europaparlamentet tidigare i höst. Hur går arbetet med den sociala pelaren och vad innebär detta för Sverige? Välkommen på panelsamtal i Europahuset den 16 november.

Ett år efter EU:s sociala toppmöte i Göteborg, besöker den portugisiska Europaparlamentarikern Maria João Rodrigues (S&D), huvudansvarig för Europaparlamentets behandling av den sociala pelaren, Stockholm. Tillsammans med arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson diskuterar hon hur det går med implementeringen av pelaren i EU och i Sverige.

Flera av de lagförslag som den sociala pelaren innefattar förhandlas just nu av Europaparlamentet, däribland: tydliga och förutsägbara arbetsvillkor, balans mellan arbete och privatliv för föräldrar, samordning av de sociala trygghetssystemen och inrättande av Europeiska arbetsmyndigheten.

Prel. program:

09.15-10.00 Den sociala pelaren – var befinner vi oss idag? Europaparlamentariker Maria João Rodrigues och arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson
10.00-10.20 Kaffe
10.20-12.00 Framtildens arbetsmarknad: vad betyder den sociala pelaren för arbetsmarknadens parter?
12.00-12.45 Lunch
12.45-13.45 Vad betyder den sociala pelaren för barnen, pensionärerna och civilsamhället?

Deltar gör representanter för Almega, Forum, LO, SPF Seniorerna, Sveriges Kommuner och Landsting och Visita m.fl. Samtalen modereras av Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

Datum: Fredag den 16 november 2018
Tid: Kl. 09.15-ca 13.45 (registrering från kl. 09.00)
Plats: Europahuset, plan 2, Regeringsgatan 65 i Stockholm
Konferensspråk: Engelska
Obligatorisk föranmälan här: länk till anmälningsformulär

Skapad av Ronny Asp

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu