Håkan Wiklund blir ny prorektor på Mittuniversitetet

Spara favorit 12 dec december 2018
Håkan Wiklund tillträder som prorektor för forskning 1 januari 2019. Foto: Pelle Fredriksson, Mittuniversitetet.

Mittuniversitetets styrelse har beslutat att utse Håkan Wiklund till ny prorektor för forskning. Håkan Wiklund blir därmed prorektor för andra gången då han innehade uppdraget även under åren 2006-2011.

− Håkan är en erfaren ledare inom akademin med ett brett nätverk såväl regionalt som nationellt. Han är dessutom väl förtrogen med Mittuniversitetets strategi och de viktiga frågor som ligger på agendan de närmaste åren, säger Anders Fällström, rektor.

Mittuniversitetet har ju numera två prorektorer där Eva Dannetun har ansvar för utbildningsfrågor och Håkan Wiklund får ansvar för forskningsfrågor. Han efterträder Mats Tinnsten som blir ny rektor för Borås högskola vid årsskiftet. Håkan Wiklund är sedan 2001 professor i kvalitetsteknik och blir nu också rektors ställföreträdare. Prorektorstjänsten är placerad i Östersund och förordnandet sträcker sig till och med 2023.

− Jag är tacksam för förtroendet och ser mycket fram emot att ingå i universitetets ledning. Mittuniversitetet har en ny strategi och det är många utvecklingsfrågor som jag vill vara med att driva, säger Håkan Wiklund, tillträdande prorektor.

Imorgon eftermiddag går det att höra mer om Håkan Wiklunds och Anders Fällströms tankar kring utnämningen av ny prorektor och deras framtida samarbete. Detta då de medverkar i en specialutgåva av Ledningspodden som spelas in imorgon förmiddag och publiceras senare samma dag här i Medarbetarportalen.