Glenn Svedin kan bli årets Sundsvallsambassadör

Spara favorit 8 aug augusti 2017

Historikermötet i Sundsvall blev en succé. Glenn Svedin är nu nominerad till utmärkelsen Årets ambassadör för sitt arbete med forskarkonferesen. Vinnaren presenteras vid Sundsvall Business Awards i september.

Vid Svenska Historikermötet tidigare i år deltog cirka 400 personer. Fokus låg på historisk forskning med utgångspunkt från omvälvande samhällsförändringar, som exempelvis olika revolutioner och Sundsvallsstrejken. Den lyckade konferensen har nu lett till en chans att ta hem titeln Årets ambassadör för Glenn Svedin som höll i trådarna för arrangemanget.

– Det är så klart trevligt att vår framgångsrika konferens och vår insats uppmärksammas. Vi hoppas på det bästa, men konkurrensen är hård då Sundsvall är en stor konferensstad med många, stora och lyckade konferenser. För att citera en gammal skådis – det är hedrande att bara vara nominerad men självklart siktar vi på att vinna, säger han.

Nomineringen lyder: "Glenn Svedin och hans kollegor på Mittuniversitetet, lyckades med bedriften att förlägga forskarkonferensen Historikermötet till Sundsvall och Norrland för allra första gången! Med stor entusiasm har Glenn och hans team sett till att 400 historieforskare under tre dagar har diskuterat och delat med sig av aktuell forskning. Med samma entusiasm har gästerna under ett flertal guidningar och studiebesök har fått ta del av Sundsvalls historiska rötter och sevärdheter. Glenn är en Sundsvallsambassadör av historiska mått!"

De övriga nominerade är Stefan Lindqvist och Lars Skandevall för kongressen Offentliga Rummet och  Anneli Wikner för konferensen Gatu- och parkdagarna.  Vinnaren av utmärkelsen Årets Ambassadör presenteras vid Sundsvall Business Awards den 21 september, och får förutom vinnar-statyetten ”Gloria” även ett värdebevis på 5000 kronor för upplevelser som gäller för hela Visit Sundsvalls utbud.

Samtliga tre evenemang genomfördes under maj månad i år. Offentliga Rummet, samlade 750 deltagare från hela Sverige och behandlade ämnet digitalisering inom offentlig verksamhet. Drygt 100 personer mötte upp under Gatu- och parkdagarna, och där diskuterades, bland mycket annat, om hur parker kan stärka städers attraktivitet.

Sundsvall Convention Bureau står som prisvärd för Årets Ambassadör.

Kriterier för en pristagare:

• En person eller grupp som med ord och handling visat sig vara en god ambassadör och språkrör för Sundsvall som mötesdestination.
• Den aktuella personen skall aktivt ha ”räckt upp handen” och med detta påverkat beslut om att förlägga konferens/flera konferenser, kongresser eller andra mötesaktiviteter eller event i Sundsvall.
• Personen skall ej ha som profession att dra in konferenser till vår stad.
• Evenemanget skall vara av storlek att det är märkbart i Staden
• Politiskt oberoende.
• Personen ska komma från Sundsvallsregionen
• Mötet skall vara genomfört mellan augusti-juli.

Tillabaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu