Siduri Poli och Tobias Degsell föreläser på Rektors inspirationsdagar

Spara favorit 23 aug augusti 2017
Tobias Degsell, expert på Nobelpristagare och kreativitet, och Siduri Poli, årets supertalang 2017 enligt Veckans affärer, föreläser vid rektors inspirationsdagar 24 och 25 augusti.

Deras föreläsningar handlar om digitalisering respektive kreativitet och kan ses i efterhand här i medarbetarportalen eftersom de filmades.

De filmade föreläsningarna samt rektors introduktion till dagen finns på sidan för Rektors inspirationsdagar

Föreläsning 1

På vilka sätt kan vi använda digitaliseringen för att förbättra utbildning, jobb och vardag? – Siduri Poli

En inspirerande föreläsning som vägleder en genom nya tekniker, innovationer och digitalisering – kopplat till hur de påverkar människan, organisationer och samhället i stort.

Årets Supertalang, Siduri Poli, har väglett både stora företag samt hundratals unga att anpassa och utnyttja digitaliseringens möjligheter. Hon föreläser om nya tekniker, lärdomar från livet som IT-entreprenör och hur man nyttjar förändringar till sin fördel. Hon är grundare till flera företag och syns ofta i media som innovationsexpert. Siduri är aktuell med att ha startat Changers Hub, framtidens skola och start-up fabrik, som förenar lärande med förtagande – med syfte att demokratisera framgång och skapa en mer inkluderande tech-framtid.

Siduri Poli är utsedd till Sveriges Supertalang 2017 av Veckans Affärer, inom kategorin ”Samhällsbyggarna”.

Föreläsning 2

Från ord till handling – Tobias Degsell

Digitaliseringen förändrar samhället i grunden. Vi behöver inte nya murar, utan vi behöver bli ännu bättre på att bygga broar. Vi behöver fler människor som vågar tänka nytt, inte färre. Vi behöver människor som vill vara med och skapa framtiden. Kreativitet är a och o.

Tobias Degsell har en bakgrund som curator på Nobelmuseet i Stockholm, han är expert på Nobelpristagare och kreativitet. Sedan 2010 har han rest jorden runt och predikat om betydelsen av kreativitet för företag, organisationer och universitet. 2016 lämnade Tobias sin anställning på museet. Idag hjälper Tobias företag och organisationer över hela världen både att tänka nytt, men också att agera nytt.

Tillabaka till toppen