Nya terminstider HT17 och VT18 för vissa av våra utbildningar

Spara favorit 16 jun juni 2017

Mittuniversitetet har uppmärksammat att våra terminstider skiljer sig från SUHF:s rekommendationer, vilket innebär att höstterminen på Mittuniversitetet startar en vecka senare, 2017-09-04. Motsvarande gäller även för vårterminen.

Rekommendationen från SUHF är att alla lärosäten i Sverige ska ha samma terminstider för att underlätta studenters rörlighet mellan olika lärosäten. De flesta utbildningar berörs inte alls, men för program som samläser med andra lärosäten, eller med program vid Mittuniversitetet som berörs, behöver vi justera terminstiderna utifrån nytt rektorsbeslut, se bilaga.Lyssna

Terminstiderna för dessa program är:
Terminstider ht 2017: 28 augusti - 14 januari, v.35-v.2
Terminstider vt 2018: 15 januari - 3 juni, v.3-v.22

Programmen och kullarna som berörs är:

• Elkraftingenjör som samläser med Luleå Tekniska Universitet och Umeå Universitet.
  • Kullar som berörs: H15, H16, H17
  • Automationsingenjör som samläser med Elkraftingenjör.
    Kull som berörs: H15, H16, H17
  • Energiingenjör som samläser med Elkraftingenjör.
    Kull H15, H16, H17
  • Musik- och ljuddesign som samläser med Linnéuniversitetet och Högskolan Dalarna.
    Kullar som berörs: V14-50, V15-50, V16-50, V16-100, V17-50, V17-100, V18-50, V18-100
  • Biomedicinsk analytiker som ges av Uppsala Universitet år 2 och 3.
    Kullar som berörs: H15 och H16

Informationen om detta skickas till berörda studenter, de som nu antas samt de som redan läser på ett av de berörda programmen, med hänvisning till sitt schema. Samt till programansvariga, antagningen, studievägledare, servicecenter, studentkåren, studieadministratörer, schema, tentamenssamordningen och helpdesk.

Fundera gärna på om det är något i er verksamhet som påverkas av detta och signalera i såfall till respektive programansvarig.

Vid frågor vänligen kontakta respektive programansvarig eller fakultetshandläggarna för utbildning, Karl Pettersson, Kerstin Gustafsson och Åsa Danvind.