Lär dig mer om upphovsrätt

Spara favorit 6 mar mars 2017

Har du funderat över vilka bilder du får använda dig av i dina presentationer? Hur mycket du får kopiera från kurslitteraturen? Och vad kan du egentligen ladda upp i Moodle?

Nu kan du hitta information om upphovsrätt på lärarsidorna i medarbetarportalen. Här kan du läsa om vad du behöver tänka på vad gäller upphovsrätt kring användning av tryckt material, bilder, filmer, lärobjekt och webbsidor. Här finns även information om vad som gäller kring upphovsrätten till ditt eget föreläsningsmaterial och vad som är bra att tänka på kring studenter och upphovsrätt. Du hittar dessutom information om det fria licensieringssystemet Creative Commons.

Sidorna om upphovsrätt är skrivna och underhålls av Universitetsbibliotekets avdelning för utbildningsnära tjänster. Har ni frågor eller kommentarer, kontakta gärna oss på LRCkontakt@miun.se