Stort engagemang för hållbar utveckling

Spara favorit 28 feb februari 2017

I fredags, den 24 februari, hölls en dialog om Mittuniversitetets arbete med hållbar utveckling i Östersund. Nära 30 personer från olika delar av universitetet medverkade.

Administratörer, förvaltningspersonal, lärare, forskare och en studentrepresentant – alla samlades de under fredagens dialog om hållbar utveckling. Johan Lilja från Kvalitetsteknik hade designat en inspirerande workshop där deltagarna diskuterade varför, vad och hur vi vill arbeta med hållbar utveckling.

Dialogen resulterade i följande konkreta prioriterade utvecklingsområden och arbetsgrupper (kontaktpersoner inom parentes):
• Etablera Nätverket för hållbar utveckling inom Mittuniversitetet (Catrin Johansson och Sara Nyhlén)
• Hållbar utveckling som en ledningsfråga (Catrin Johansson)
• Hållbar arbetsmiljö  (Ummis Jonsson och Larsåke Lindström)
• Hållbar utveckling inom forskning och utbildning (Anna Longueville)
• Utveckling av miljöledningsystem (Anders K Nilsson)

Ta gärna kontakt om du vill engagera dig i någon av grupperna!

Nästa aktivitet för nätverket är Lika villkorsdagen den 18 maj, som samordnas med konferensen MidCom 18-19 maj. Där kommer vi att presentera arbetet med Hållbar utveckling och skapa en mötesplats för samverkan med externa partners. Ansvarig för MidCom är Catrin Johansson vid MKV/Demicom – kontakta Catrin om du vill vara med i planeringen av den.