Anders Fällström föreslås bli ny rektor för Mittuniversitetet

Spara favorit 28 sep september 2016

Mittuniversitetets styrelse beslutade idag att föreslå Anders Fällström, vicerektor vid Umeå universitet som ny rektor vid Mittuniversitet. Förslaget går nu vidare till regeringen som slutligen utser ny rektor.

- Anders Fällström har en stark akademisk bakgrund, goda ledaregenskaper och erfarenhet av universitetsledning. Det svarar väl mot den kravprofil vi har arbetat efter i rekryteringsarbetet och jag är övertygad om att han kan utveckla och fullfölja lärosätets ambitioner, säger Peter Nygårds, styrelseordförande.

Det var en enhällig universitetsstyrelse som beslutade att föreslå Anders Fällström som ny rektor vid Mittuniversitetet. Anders Fällström är född 1967 i Sollefteå, docent i matematik och har arbetat en period vid dåvarande Mitthögskolan. Han är idag vicerektor vid Umeå universitet och har haft flera ledande positioner vid universitetet, bland annat som prefekt, prodekan, prorektor och vicerektor med ansvar för utbildningsfrågor.

- Att få möjligheten att vara med och tillsammans med personal och studenter utveckla Mittuniversitetet vidare känns väldigt spännande, intressant och hedrande, säger Anders Fällström.

Förslaget går nu vidare till regeringen som formellt förväntas utse rektor för Mittuniversitetet senare i höst.

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu