Ny rektor föreslås börja 1 april

Spara favorit 8 nov november 2016

Universitetsstyrelsen föreslår till regeringen att Anders Fällström som föreslås som ny rektor tillträder tjänsten vid Mittuniversitetet den 1 april 2017.

Det betyder att universitetet behöver en tillförordnad rektor under perioden 1 januari – 31 mars 2017 eftersom Anders Söderholm lämnar rektorstjänsten vid årsskiftet. Styrelsen föreslår regeringen att det blir prorektor Mats Tinnsten som går in som tf. rektor under den perioden.

Att Mats Tinnsten föreslås som tillförordnad rektor betyder i sin tur att en tillförordnad prorektor också behöver utses. Där föreslår styrelsen att Susanna Öhman, dekan tar över som tf. prorektor under perioden i början av nästa år.

Det krävs ett regeringsbeslut för tillsättningen av ny rektor och tillträdesdatum innan allt är formellt klart. Det är fortfarande oklart när regeringen fattar det beslutet.