Programmet klart för forskarfredag med vetenskapsvecka

Spara favorit 11 sep september 2019

Forskarfredag vid Mittuniversitetet har i år utökats till en vetenskapsvecka den 23–27 september på båda campusorterna. Välkommen att ta del av aktiviteterna och bjud gärna in dina egna kontakter!

Dela gärna med dig av följande länk till information och program till dina egna kontakter www.miun.se/forskarfredag, och/eller dela evenemanget som finns på Mittuniversitetets facebook-sida.

Varför en vetenskapsvecka?

Det blir allt viktigare att forskning och kunskap når allmänheten! Syftet med en vetenskapsvecka är att nå fler målgrupper. Målet är att inspirera och förmedla kunskap till barn och unga för att öka intresset för vidare studier. Fokus i år är därför att arrangera ett flertal aktiviteter för denna målgrupp.

Kontaktperson för forskarfredag: Sofia de Wall, KOM.

Om Forskarfredag
Den sista fredagen i september är utlyst som European Researchers’ Night av EU-kommissionen. I över 250 städer i Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och upptäcker hur spännande och vardagsnära forskning kan vara. Målgruppen är den breda allmänheten och syftet är att visa upp aktuell forskning, öka allmänhetens kunskap samt locka till studier. Sedan 2006 har de svenska aktiviteterna knutits samman under det gemensamma namnet Forskarfredag och koordinerats av föreningen Vetenskap och Allmänhet, VA.
Mer information finns på: www.forskarfredag.se