SVT sänder från Almedalen

Spara favorit 27 jun juni 2019

SVT Forum har valt att sända två av Mittuniversitetets seminarier från Almedalen onsdag 3 juli.

I sex seminarier i Almedalen låter Mittuniversitetet forskare, experter och branschrepresentanter mötas kring viktiga framtidsfrågor. Det handlar om skogsbränder och insatser från frivilliga, medieskuggan på landsbygden, risker i vården, framtidens flygplatser, rening av Östersjön och effekter av stora idrottsevenemang.

Det är andra året i rad som SVT Forum väljer att spela in och sända två av våra seminarier. Det är verkligen ett starkt kvitto på att de frågor vi lyfter i Almedalen rör viktiga samhällsutmaningar. Det är väldigt glädjande med tanke på att våra seminarier konkurrerar om uppmärksamheten med drygt 900 andra programpunkter som arrangeras samma dag, säger Kicki Strandh, kommunikationschef och projektledare för arrangemanget i Almedalen.

Mittuniversitetets rektorsprogram är också på plats i Almedalen och arrangerar Skolledardagen tillsammans med övriga lärosäten som har rektorsprogrammet. Skolledardagen genomförs tisdag 2 juli. Båda arrangemangen sker i Campus Gotlands lokaler på Cramérgatan 3, B-huset, lokal B51. Under onsdagskvällen genomför också rektor ett mingel för forskare, samverkanspartners och andra i Mittuniversitetets nätverk.

Hela programmet till Skolledardagen och Mittuniversitetets seminarier hittar du här.