Biblioteket byter biblioteksdatasystem i sommar

Spara favorit 14 jun juni 2019

I sommar kommer UB byta det system som används för hantering av all tryckt media, framförallt alla böcker vi har i hyllorna. Det är där som alla lån, reservationer och uppgifter om våra användare hanteras.

Arbetet med att byta system pågår nu intensivt inför bytet och själva övergången sker när biblioteket har semesterstängt under veckorna 28-30.

Under denna period stänger vi ner systemet för att kunna jobba med överföringen, det kommer då inte vara möjligt att söka, förlänga lån eller reservera. Sökning och användning av vårt digitala material påverkas inte (du kan fortsatt söka och ladda ner artiklar och e-böcker i Primo och våra databaser). Pågående lån flyttas över till det nya systemet med samma återlämningsdatum.

Biblioteksdatasystemet är framförallt ett internt arbetsverktyg, men du som användare kommer också märka en del förändringar:
*   Ny och förbättrad visning i Primo av var du hittar en bok
*   Omlån kommer ske automatiskt innan lånetiden gått ut och upp till en viss maximal lånetid, du kommer inte själv behöva eller kunna göra omlån. Du får epost från biblioteket när lånet inte kan förlängas och boken måste lämnas tillbaka.
*   Vi ändrar lånetid på kursböcker, möjligheten till korttidslån försvinner och istället blir lånetiden 10 dagar.

Ändringarna tillämpas från det att vi öppnar igen den 29 juli. Medan arbetet pågår och en tid efter uppstart kan bibliotekets användare eventuellt uppleva en del ”konstigheter” i samband med sökning, lån och reservationer av böcker. Vi hoppas på er förståelse och överseende med detta, vi kommer göra vårt yttersta för att övergången ska bli så smidig som möjlig och att det nya systemet ska fungera så bra som möjligt.

Läs mer om förändringarna på vår webb 

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu