Ta chansen och anmäl dig till Forskar Grand Prix 2019

Spara favorit 10 maj maj 2019
Mittuniversitetet arrangerade Forskar Grand Prix 2014. Då kom Benny Thörnberg, forskare på STC, på tredje plats i riksfinalen!

Är du doktorand eller forskare och gillar utmaningar? Delta i Forskar Grand Prix - Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare. Du ska presentera din forskning på bara fyra minuter! Den 27 september arrangerar Mittuniversitetet en regional deltävling i Östersund. Senaste anmälningsdag är den 5 juni!

Nu har arbetet med det årliga evenemanget ForskarFredag kickat igång! I år blir det en Vetenskapsvecka med ett flertal evenemang på våra campusorter under sista veckan i september! I anslutning till denna vetenskapsvecka, arrangerar vi Forskar Grand Prix på Storsjöteatern i Östersund fredagen den 27 september kl. 16.00 -ca 18.00.

Vad är Forskar Grand Prix?

Forskar Grand Prix är Sveriges största evenemang i presentationsteknik för forskare. Deltagarna ska presentera sin forskning på ett så enkelt, inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt – på fyra minuter! Målet är inte att din publik ska lära sig allt om din forskning, utan om att ge dem en första inblick som väcker deras intresse!

Lokala deltävlingar hålls under, eller i anslutning till ForskarFredag. Den som vinner tävlingen i delfinalen går till en nationell final på Nalen i Stockholm den 26 november.

Vilka kan anmäla sig?

Doktorander och forskare.

Varför ska jag anmäla mig?

”Vad forskar du om?” är kanske den vanligaste frågan du får som forskare. Att kunna svara på den på ett enkelt och engagerande sätt ökar dina chanser att nå ut med din forskning till olika målgrupper såsom finansiärer, företagare, skolelever, politiker, journalister och – inte minst – andra forskare. Deltar du i Forskar Grand Prix tvingas du tänka efter vad kärnan i din forskning är för att under fyra minuter kunna presentera den på ett slagkraftigt, intressant och levande sätt.

Du kommer att få hjälp och återkoppling av professionella coacher – till exempel kommunikatörer, skådespelare och retorikexperter. Om du vinner tävlingen på din ort går du vidare till finalen i Stockholm i november. Inför finalen får du ytterligare coachning och har då möjlighet att utveckla din presentationsteknik ytterligare.

Hur går det till?

Du presenterar din forskning under fyra minuter följt av en snabbrepris på 30 sekunder. Det kommer att finnas en jury och även publiken blir engagerad.
Mer om reglerna kan du läsa hemsidan om Forskar Grand Prix.

Hur anmäler jag mig?

Är du intresserad av att delta, eller vill veta mer om tävlingen, kontakta din forskningskommunikatör. Senaste ansökningsdag är den 5 juni. För forskare som inte tillhör något center, hör av er till: Anders Mossing.

Kontaktpersoner:

CER: Lena Ernefeldt Burman
HUV, DEMICOM m.fl : Anders Mossing
FSCN: Inger Axbrink
ETOUR: Sandra Wåger
NVC m.fl : Pelle Fredriksson
RCR: Hanna Liljendahl
STC: Christine Grafström och Sofia de Wall
Sports Tech: Anna Backman-Åkerblom

Har du övriga frågor om Forskar Grand Prix och Forskarfredag? Hör av er till projektledare: Sofia de Wall.
Mer information om hela programmet för ForskarFredag kommer inom kort!

Mer information om Forskar Grand Prix?

Det finns mycket bra information på denna sida: https://forskargrandprix.se/
Där hittar du filmer om hur du förbereder din presentation.

Forskar Grand Prix arrangeras årligen sedan 2012 av forskningsråden Formas, Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova tillsammans med föreningen Vetenskap & Allmänhet.

”Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!”