Självbokningssystemet för resor lanserat

Spara favorit 25 apr april 2019

Du kan nu själv boka dina resor via onlinesystemet XLNT Online Cytric. I denna artikel finns info om hur du aktiverar dig som användare.

Du når XLNT Online via följande länk: https://amadeus.cytric.net/ibe/?system=ama-XLNT-xlnttravel.  Självbokningssystemet når du även enkelt via verktyget ”Resor” i toppmenyn för verktyg här i medarbetarportalen.

Aktivering

Du som är helt ny användare måste först aktivera din Miun-mejl hos XLNT Travel genom att kontakta deras Personlig service, telefon 010-252 56 05. Av GDPR-skäl krävs att denna kontakt sker via telefon.

Du som tidigare har haft tillgång till självbokningssystemet hos vår förra resebyrå BCD Travel kan omgående aktivera XLNT Online Cytric. De grunduppgifter som fanns om dig hos BCD Travel är överförda till XLNT Online Cytric. Dessa kompletterar du med ytterligare information i din resenärsprofil.

När du ska logga in för första gången i Cytric, skriver du in din Miun-mejl. Därefter det tillfälliga lösenordet, se nedan. Du ombedes att omgående byta lösenord.

• Ditt användarnamn = din Miun.mejl (aaaaa.bbbbb@miun.se)
  • Ditt tillfälliga lösenord = Amadeus2

Fyll i begärda uppgifter och tryck därefter spara och du kommer nu till systemet XLNT Online Cytric. Här väljer du sedan Min användarprofil som återfinns i övre högra hörnet och kompletterar med ytterligare uppgifter i din resenärsprofil. (Du behöver dock inte fylla i fälten för ”Faktureringsadress” det tar systemet hand om.)

Det är viktigt att du anger ditt användarnamn (ex. SIVKAR) samt kostnadsställe (ex. 9320). Detta för att faktureringen ska bli rätt. Du har även möjlighet att komplettera din bokning med exv. projekt (läs: aktivitet), för att underlätta din egen kontering i Mittuniversitetets e-fakturasystem.

Både resebyrån och universitetet är tacksamma för din hjälp med ovanstående då det underlättar vid kommande boknings- och faktureringsprocess.

Mobilanpassad samt App

Cytric är till viss del mobilanpassad, dvs. du kan via länken eller verktyget i medarbetarportalen logga in via mobilen/läsplattan och till stor del boka på samma sätt som via datorn.

Appen Cytric Mobile Companion finns att ladda ner till mobilen. Där kan du för närvarande se och avboka dina Cytric-bokningar.

Frågor om XLNT Online Cytric

Kontakta gärna onlinesupport@xlnttravel.se om du har frågor eller funderingar.

E-post övriga frågor: universitet@xlnttravel.se

Webinar 15 maj

Om du vill få mer information om XLNT Online Cytric så delta gärna på webinar den 15 maj kl 10-11.

Anslut genom att klicka på denna länk Anslut till Skype-mötet .
För ljud vänligen ring: 0770-33 99 88 och ange konferenskod 16 68 29.

Sidan Boka resor

På sidan för Boka resor här i medarbetarportalen finns mer information