Välkommen på föreläsning med Glenn Laverack

Spara favorit 15 feb februari 2019

Den 27:e februari 2019, 10:00-11:30 håller den brittiska forskaren Glenn Laverack en föreläsning på temat migration och hälsa.

The Challenge of Promoting the Health of Refugees and Migrants in Europe: A Review of the Literature and Urgent Policy Options

Glenn Laverack ses som ledande inom hälsofrämjande arbete och empowerment. Han har en karriär som sträcker sig över 30 år och har arbetat i 50 länder, inklusive i Europa, Afrika, Asien och Stillahavsområdet. Tidigare arbetade Dr. Laverack som seniorforskare vid Southgate Institute, Flinders University, Australien och som samordnare och teknisk chef på WHO, Genève. Han är nu adjungerad professor vid UAE universitet, Al Ain, Förenade Arabemiraten. Glenn Laverack har ett brett utbud av publikationer om hälsofrämjande insatser, inklusive 22 böcker på flera språk. Han är för närvarande oberoende rådgivare för hälsofrämjande arbete i ett flertal länder och professionsområden vilket ger honom en bred insikt på både teoretisk och praktisk nivå.

Avdelningen för Hälsovetenskap välkomnar intresserade personer att delta, även studenter.

Frågor kan ställas till Maria Warne

Tid: 27 februari 2019, kl 10:00-11:30