Handlingsplan utifrån gränssnittsanalys klar

Spara favorit 28 feb februari 2019

Det är ansvariga chefer inom förvaltningen som har tagit fram handlingsplanen och som nu på olika sätt arbetar med processerna.

Nu finns det en handlingsplan upprättad utifrån den gränssnittsanalys som genomfördes till följd av förvaltningens omorganisation hösten 2018.

-  Vi har dialog med fakultetsledningarna och studentkåren om helheten, men olika insatser utifrån planen kommer att involvera fakulteterna och studenterna olika mycket utifrån vad det handlar om, berättar förvaltningschef Lotten Glans.

En stor del av punkterna handlar initialt om var olika funktioner inom förvaltningen bäst hör hemma. Om det blir eventuella omorganisationer till följd av insatserna ska det föregås av samverkan och riskanalyser och en process med att se över eventuella uppdrag tar därefter vid.

Fler utredningar

Flera av insatserna handlar om att utreda vidare såväl organisation som arbetssätt.

Utökad översyn av stöd och service – gränssnittet mellan SUSS och övriga avdelningar inom förvaltningen
Genomförda intervjuer inom ramen för den ursprungliga gränssnittsanalysen visar på en samstämmig problembild, med olika förslag på lösningar. En mer grundlig genomlysning behöver genomföras för att kunna fatta ett beslut om hur stödet och servicen inom förvaltningen ska organiseras. En väg in för studenter och medarbetare är målet och det ska utredas om det finns organisatoriska fördelar med att slå samman vissa funktioner inom förvaltningen. Inom ramen för detta ingår också att se över om servicecenter ska flyttas till INFRA. Beroende på resultaten av genomlysningen kan ytterligare uppdrag ges att se över SUSS organisation.

Utökad översyn av organisering och ledning av pedagogiskt stöd
Idag finns liknande kompetenser med likande uppdrag inom flera avdelningar. Nuvarande lösning innebär mindre grupper av personal vilket kan medföra bland annat utmaningar kring kompetensutveckling, utveckling av arbetssätt mm. Finns det samordningsvinster med pedagogiskt stöd till studenter och lärare? Omvärldsanalys och genomlysning av frågan behöver göras. Detta arbete leds av Eva Dannetun, prorektor för utbildning, men flera av förvaltningens chefer deltar i arbetet.

Övriga insatser

I planen finns även följande insatser som definierats i gränssnittsanalysen. För utförligare beskrivningar se gränssnittsanalysen.Lyssna

• Flytta arkiv och registratur från STUA till ULS (Ansvarig: Agneta Sundvisson)
  • Flytta bildkonferens från SUSS till INFRA (Ansvarig: Kent Sjöberg)