Andreas Karlsson – volontär för Special Olympics

Spara favorit 4 okt oktober 2019

Andreas Karlsson är lärare på psykologprogrammet på Mittuniversitetet. Han är engagerad i Special Olympics World Winter Games som arrangeras i Östersund och Åre 2021. Det är världens största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Redan i slutet av januari och början av februari 2020 är det dags för Invitational Games som är ett genrep inför det stora evenemanget 2021. Här börjar jobbet för Andreas, han är Clinical direcror för en av sju stationer vid den stora hälsoscreeningen.

– Jag ska ordna en grupp om 20 volontärer som ska jobba med deltagarnas mentala hälsa. Vi är en av sju stationer som jobbar med hälsoscreening. De andra är till exempel: Sjukgymnastik, kostråd, syn, hörsel och så vidare.

När det stora evenemanget går av stapeln så kommer de att behövas ännu fler volontärer, då ska Andreas grupp kanske vara fyra gånger fler.

Vill du veta mer om Mittuniversitetets engagemang kan du komma till oss på tisdag den 8 oktober mellan 12.15-13.30 då är det en informationsträff på Campus.