Studentrekrytering 2019

Spara favorit 15 jan januari 2019

Aktiviteter för att rekrytera fler studenter drar nu igång med full fart. En nyhet för i år är att vi kommer synas med profilkampanjer redan med start nu i januari och sen hela perioden fram till 15 april. En annan nyhet är studiebesök på våra campus som vi testar i stället för gymnasiebesöken.

Rekryteringsarbetet startade egentligen redan i november med SACO-mässan i Stockholm som hade drygt 20 000 besökare. Under våren fortsätter vi med en blandning av olika event och reklamkampanjer. Under hela året kör vi även med annonsering på Google för våra program och med sponsrade inlägg på Facebook där vi lyfter nyheter och annat aktuellt av intresse för målgruppen.

Aktiviteter under vårterminen

18/1 – 7/2 Profilkampanj*,  SF Bio i storstadsområdena
18/1 – 7/2 Profilkampanj YouTube i storstadsområdena och i vår region
11 – 17/2 Profilkampanj, digitala skärmar på centralstationer och i köpcentran i storstadsområdena
19/2 Nolia Karriär i Östersund
21/2 Nolia Karriär i Sundsvall
20/2 – 15/3 Profilkampanj, Facebook och Instagram, med budskap om sommarkurserna
13/3 Studiebesök Campus Sundsvall och Campus Östersund **
13/3 Mässa på Bromangymnasiet, Hudiksvall
16/3-15/4 Profilkampanj, SF Bio i storstadsområdena
16/3-15/4 Profilkampanj, YouTube i storstadsområdena och i vår region
16/3-15/4 Profilkampanj, Facebook och Instagram i storstadsområdena och i vår region
20-21/3 AF-mässa i Sundsvall
3 april Studiebesök Campus Sundsvall och Campus Östersund **

*I profilkampanjen i de olika perioderna kör vi med de två filmer som togs fram förra året och som fick mycket bra resultat i den kampanjmätning vi gjorde i april.
**Ett koncept håller på att tas fram för denna aktivitet och kommer att informeras om till berörda inom kort.

Det kan tillkomma någon mässa på gymnasieskolor i vår regionen samt aktiviteter i mindre omfattning/för specifika områden.

Frågor besvaras av Anna Ossung

Särskilt prioriterade områden 2019

Under 2019 kommer aktiviteter som riktar sig till de studenter som sökt utbildning vid Mittuniversitetet att prioriteras särskilt. Detta för att få fler sökanden att tack ja till sina studieplatser, registera sig på sina utbildningar och påbörja studier vid lärosätet. Mer information om vilka aktiviteter som tas fram kommer inom kort.

Frågor besvaras av Lena Burman