Seminarium om utlandspraktik

Spara favorit 13 sep september 2018

För att inspirera fler utbildningar att starta praktiksamarbeten utomlands arrangerar International Relations Office tillsammans med Carina Thörn från SOA, Bosse Ek från OMV och David Kafambe från Hope Foundation i Uganda ett seminarium om utlandspraktik – hur man etablerar, hanterar och underhåller kontakten med en praktikorganisation utomlands.

Hope foundation i Uganda är en av många organisationer som Mittuniversitetets socionomutbildning och nu även sjuksköterskeutbildningen skickar praktikstudenter till. I september gästas Mittuniversitetet av organisationens kontaktperson i Kampala, socionomen David Kafambe.

Inom Mittuniversitetets socionomutbildning finns lång erfarenhet av att organisera utlandspraktik. Majoriteten av studenterna väljer att förlägga sin utlandspraktik i länder utanför Europa och under 2017 var över 60 socionomstudenter i praktik utomlands.

Alla intresserade är varmt välkomna.

Tid: Måndagen den 24/9 kl 10.15-12

Plats: Östersund, G3358; Sundsvall, J503

Vid frågor, kontakta Sara Grut vid International Relations Office.