International staff week – därför bör du söka

Spara favorit 21 jun juni 2018
Hochschule Osnabrück - University of applied sciences

Andra veckan i juni reste åtta personer från Mittuiniversitetet till Tyskland för att delta i International Staff Week som arrangerades på Hochschule Osnabrück – University of applied sciences. I september går det att söka medel för deltagande på en Staff Week igen.

Maria Evans från HUV-kansliet i Östersund var en av de som åkte till Osnabrück förra veckan.

–      Jag tycker att Staff Week var en bra kompetensutveckling. Jag har träffat partneruniversitet förut men då har det mer varit vi och dem och vi har pratat mer om ett specifikt samarbete. Det här var som en bredare internationaliseringsupplevelse där vi inte bara träffade folk som jobbar med liknande uppgifter som en själv, men även fick delta i spännande workshops och se Osnabrück.

Alla, oavsett avdelning och fakultet, hade chansen att åka till Osnabrück. Från Mittuniversitet reste fyra personer från Östersund och fyra från Sundsvall och de jobbar till vardags på International relations office, HUV-kansliet, studenthälsan, servicecenter, antagningen och kommunikationsavdelningen.

På International Staff Week i Tyskland deltog ett 30-tal universitetsanställda från 10 olika länder, däribland Kina, USA och Thailand.

–      Är man öppen för det så kan man verkligen se det som en möjlighet att bygga nätverk, säger Maria Evans.

–      Jag hoppas att alla tar chansen att åka på Staff Week, det var verkligen kompetensutveckling i rätt miljö, fortsätter hon.

Snart chans att söka igen

I september finns möjlighet att söka mobilitetsbidrag till både Staff Week eller studiebesök i kompetensutvecklingssyfte vid ett europeiskt partneruniversitet. Det finns även mobilitetsbidrag att söka till deltagande i språkkurser eller andra kurser som har relevans för de egna arbetsuppgifterna.

Mer information om mobilitetsbidragen hittar du här: