Första kursgruppen vid Mittuniversitetets Rektorsprogram är nu klara!

Spara favorit 1 jun juni 2018
Kursgrupp HT15 vid Mittuniversitetets Rektorsprogram.

De närmare 40 studerande tackades vid en högtidlig ceremoni torsdagen den 31 maj, som hölls av Göran Bostedt, utbildningschef för Rektorsprogrammet, och Eva Dannetun, prorektor.

– Det känns både högtidligt och roligt att examinera vår första kull av förskolechefer och rektorer. Denna vår första kull har betytt mycket för uppbyggnaden av vårt rektorsprogram och både deltagare och lärosäte har lärt sig mycket under utbildningens gång, säger Göran Bostedt, på Mittuniversitetet.

Deltagarna fick varsin rektorsnål som bevis på genomförda studier. Sedan 2015 är Mittuniversitetet ett av sex lärosäten i landet som har uppdraget att ge Rektorsprogrammet. Det var den första kullen att bli färdiga.

- Det känns otroligt bra, men samtidigt lite vemodigt. Vi är ett gäng som har blivit ganska tighta, säger Johan Ohlsson, Sandviken.

Under tre år har de 38 rektorerna och förskolecheferna träffats tolv gånger för intensiva och lärorika dagar med fokus på tre kunskapsområden – skoljuridik, mål- och resultatstyrning samt skolledarskap.

- Jag tar med mig mycket kunskap och nya kontakter. Det är första gången på 20 år som jag har fått ett intresse att lära mer, säger Johan Ohlsson.