Vill du vara med på Forskarfredag den 28-29 september?

Spara favorit 30 maj maj 2018

Den sista fredagen i september är utlyst som European Researchers’ Night av EU-kommissionen. I över 250 städer i Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och upptäcker hur spännande och vardagsnära forskning kan vara.

Målgruppen är den breda allmänheten och syftet är att visa upp aktuell forskning, öka allmänhetens kunskap samt locka till studier. Sedan 2006 har de svenska aktiviteterna knutits samman under det gemensamma namnet Forskarfredag och koordinerats av föreningen Vetenskap och Allmänhet, VA.

Nytt för i år är att Forskarfredag arrangeras under två dagar fredag den 28 september och lördag den 29 september.

På Mittuniversitetet arrangeras Forskarfredag under båda dagarna i Sundsvall och Östersund. Samarbetspartners är Folkuniversitetet båda orter samt Sundsvalls kommun och Östersunds kommun.

Vill hoppas att du vill vara med! Du hittar kontaktuppgifter längst ned på sidan. Vårt mål är att det ska vara en härlig mix av forskningen som bedrivs hos oss på Mittuniversitetet.

Förslag till upplägg Forskarfredag 2018

Sundsvall

Fredag 28 september
Kulturmagasinet - lunchföreläsningar (7-8 minuter) följt av en frågestund.
Vi bjuder på lunchsmörgås samt kaffe eller te.

Lördag 29 september
Allmän plats - event med kortare presentationer på allmän plats ex köpcentrum (plats ej klar ännu) Max 2-3 minuters pitch och frågor efteråt.
Aktiviteter för barn och unga - prova på-aktiviteter (förslag tas gärna emot).

Östersund

Fredag 28 september
Storsjöteaterns foajé - ”Afterwork” ca kl. 16-18 med kortare föreläsning av forskarna och frågestund (mingel). Vi bjuder på tilltugg/smörgås.

Lördag 29 september
Guidade turer i forskningslabben ca kl. 10-14 alternativt kl. 11-15.

Är du intresserad av att vara med i Sundsvall och/eller Östersund?
Hör av dig så snart som möjligt till din forskningskommunikatör. Eventuella reskostnader står projektet för. De forskare som vill vara med får gärna använda Kommunikationsavdelningen som bollplank inför sin presentation.

Vi behöver få svar senast den 20 juni 2018!

Mer information: forskarfredag.se

Kontaktpersoner:
CER: Lena Ernefeldt Burman
HUV, DEMICOM m.fl : Anders Mossing
FSCN: Inger Axbrink
ETOUR: Sandra Wåger
NVC m.fl : Pelle Fredriksson
RCR: Hanna Liljendahl
STC: Christine Grafström och Sofia de Wall
Sports Tech: Anna Backman-Åkerblom
För forskare som inte tillhör något center, hör av er till: Anders Mossing.

Har du frågor om Forskarfredag? Hör av er till samordningsansvarig: Sofia de Wall.

”Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!”