Fyrklöverprojekt får 3,8 miljoner av Vinnova

Spara favorit 31 okt oktober 2018

Social Impact Lab får 3,8 miljoner kronor i stöd av Vinnova för att vidareutveckla sin modell.

Det nya projektet görs inom ramen för Innovationskontoret Fyrklövern, ett samarbete mellan Mittuniversitetet, Karlstads universitet, Linnéuniversitetet och Örebro universitet.

I praktiken innebär projektet en möjlighet att fördjupa vårt redan goda samarbete med övriga lärosäten inom vårt innovationskontor. Det innebär också att vi kan möta ett växande antal idéer sprungna ur social innovation, inte sällan från ämnen inom humanvetenskaperna, säger Robert Pettersson, samverkanschef.

Målet med Social Impact Lab är att skapa sociala innovationer, genom att omvandla den forskning och kompetens som finns till innovativa lösningar, praktiska metoder och verktyg som kommer till nytta i samhället.