Koordinator till Regionalt utvecklingsnätverk, RUN

Spara favorit

Mittuniversitetet, Avdelningen för Forsknings- och utbildningsstöd

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Avdelningen för Forsknings- och utbildningsstöd (FUS) är en ny avdelning som bildas den 1 november 2018. Avdelningen ansvarar för utbildnings-, forsknings- och samverkansfrågor. Samverkan internt inom Mittuniversitetet och med externa intressenter kommer att vara en viktig del av arbetet. Avdelningen arbetar med uppdrag internt och externt samt lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Avdelningen för Forsknings- och utbildningsstöd arbetar på både en strategisk och en operativ nivå.

Arbetsuppgifter: Anställningen har särskilt fokus på kompetensförsörjning i förskola och skola och inkluderar att utveckla kontakter för erfarenhetsutbyte, skapa och upprätthålla mötesplatser, sprida goda exempel, stödja förbättrings- och kvalitetsarbete hos skolhuvudmän, anordna kompetensutveckling för verksamma lärare, främja utveckling av lärarutbildningen samt stimulera forskning i och om förskola, fritidshem, grundskola och gymnasieskola. Vi söker dig som är driven, kreativ och lyhörd. Du är skicklig på att koordinera, är noggrann och strukturerad och självklart är du en lagspelare.

RUN bedriver verksamhet i Jämtland, Västernorrland och Hälsingland och arbetet kräver resor.

Kvalifikationer: Vi söker dig som:

• Har en avslutad och relevant universitets- eller högskoleutbildning.
  • Har teoretiska kunskaper om och praktisk erfarenhet av skolutvecklingsarbete i förskola, skola och på huvudmannanivå.
  • Har erfarenhet av att vara ett processtöd inom skolutvecklingsområdet i en politiskt styrd organisation.
  • Har erfarenhet av att utforma och samordna kompetensutvecklingsinsatser och verksamhet som syftar till att stärka kompetensförsörjningen inom skolområdet.
  • Har erfarenhet av strategisk projektplanering och av att leda och samordna projekt.
  • Har erfarenhet av att initiera och utveckla samverkan mellan lärosäte och skolhuvudmän samt samordna samverkansinsatser med dessa parter.
  • Har erfarenhet av att självständigt och i grupp planera, genomföra och följa upp verksamhet.
  • Har god kommunikativ förmåga på svenska och engelska i tal och skrift, med vana att tala inför åhörare.
  • Har mycket god samarbetsförmåga.

Det är meriterande med arbetslivserfarenhet från universitet/högskola. När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor. Bifoga ditt CV och ett personligt brev i din ansökan.

Anställning och tillträde: 100% tillsvidareanställning.Tillträde 2019-06-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsort: Sundsvall eller Östersund

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Information: Närmare upplysningar lämnas av verksamhetsledare Ulrika Auno, eller 010-142 81 57.

Ansökan: Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2019-05-05.

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten. Inför rekryteringsarbetet har Mittuniversitetet tagit ställning till konsultstöd, rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

• Anställnings­form
    Tillsvidareanställning
  • Anställningens omfattning
    Heltid
  • Tillträde
    Tillträde 2019-06-01 eller enligt överenskommelse.
  • Löneform
    Individuell lönesättning