Forskare inom industriell organisation och ekonomi

Spara favorit

Mittuniversitetet, Institutionen för informationssystem och teknologi

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier

Institutionen för informationssystem och -teknologi (IST) har verksamhet på Campus Sundsvall och bedriver utbildning och forskning inom ämnena arkivvetenskap, datateknik, informatik och industriell organisation och ekonomi.

Arbetsuppgifter: Tjänsten innebär forskning, samverkan och stöd vid forskningsansökningar inom digitalisering, nyindustrialisering, affärsmodeller och förändringsledning. Den sökande förväntas utföra utvecklingsarbete kopplat till olika grupperingar inom Forum för digitalisering men i huvudsak samarbete inom industriell organisation och ekonomi.

Behörighet och bedömningsgrund: För att vara behörig till tjänsten krävs doktorsexamen inom industriell ekonomi eller motsvarande. Avhandlingsområdet och/eller eventuell senare forskning bör ha varit inriktad mot innovation, förändringsledning och digitalisering. Omfattning och kvalitet hos publikationer tas i beaktan, likaså förmåga att arbeta inom forskningsprojekt och med extern forskningsfinansiering. Forskningen bedrivs i en internationell omgivning och det krävs därför goda färdigheter i att presentera och diskutera forskningsresultat på engelska, såväl skriftligt som muntligt.

Handläggning: Beredning av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med den anställningsordning som gäller för Mittuniversitetet.

Anställning och tillträde: 25% under perioden 2019-11-01 – 2020-02-29.

Anställningsort: Sundsvall

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Information: Närmare upplysningar lämnas av forskningsledare Katarina Lindblad-Gidlund, e-post: katarina.l.gidlund@miun.se, tel. 010-142 89 21 och prefekt Patrik Österberg, e-post: patrik.osterberg@miun.se, tel: 010-142 86 14.

Ansökan: Till ansökan ska bifogas CV och ett personligt brev som beskriver dig själv och skälen till att du söker denna anställning.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem,  senast 2019-10-24.

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten. Inför rekryteringsarbetet har Mittuniversitetet tagit ställning till konsultstöd, rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

• Anställnings­form
    Visstidsanställning kortare än 3 månader