Postdoktor inom Elektroder för energilagring

Spara favorit

Mittuniversitetet, Institutionen för naturvetenskap

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier

Institutionen för naturvetenskap har verksamheten samlad på Campus Sundsvall, där vi utbildar och bedriver forskning inom ämnena biologi, fysik, kemi, maskinteknik, teknisk design och teknisk fysik.

Arbetsuppgifter: Institutionen söker en postdoc i teknisk fysik som vill bedriva forskning och utveckling av elektroder för energilagring. I tjänsten ingår forskning och utveckling av miljövänliga material för bestrykning av elektroder, modifiering av bestrykningssmet, bestrykning, samt färdigställande av energilagringsenheter såsom batterier och superkondensatorer, mätning och analys. Tjänsten har inslag av både grundforskning och  praktiskt arbete. En del av arbetet innebär att du diskuterar och planerar tillsammans med medarbetare på Mittuniversitetet och med företag som deltar i projektet. I tjänsten ingår även undervisning och administrativt arbete.

Behörighet och bedömningsgrund: Grundläggande behörighet har den som avlagt en doktorsexamen i Teknisk fysik eller förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. Speciellt meriterande är erfarenheter från forskningsarbete om material för miljövänliga superkondensatorer. Du bör vara utåtriktad och kunna ta egna initiativ för att driva projektet framåt. Du bör vidare ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska, samt trivas med att hålla presentationer och med att ta kontakt med projektdeltagare. Det är meriterande om du jobbat eller jobbar med för projektet relevanta frågeställningar.

Handläggning: Beredning av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med den anställningsordning som gäller för Mittuniversitetet.

Anställning: Visstidsanställning till 2020-12-31, 100%. Tjänsten kan komma att förlängas om ytterligare finansiering beviljas.

Tillträde 2019-09-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsort: Sundsvall

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Information: Närmare upplysningar lämnas av prefekt Prof. Dan Bylund, Mittuniversitetet, 010-142 8909, dan.bylund@miun.se och ämnesföreträdare i fysik, Docent Jonas Örtegren, Mittuniversitetet, 010-142 7852, jonas.ortegren@miun.se. Se även institutionens hemsida www.miun.se/nmt.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2019-08-15

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten. Inför rekryteringsarbetet har Mittuniversitetet tagit ställning till konsultstöd, rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

• Anställnings­form
    Visstidsanställning längre än 6 månader